Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim
Filtre
Kategoriler
FİLTRELER
{{ SELECTED.TEXT }} ×
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE1_NAME }}
{{ FILTERS.VARIANTS.TYPE2_NAME }}
Marka
Ürün Serisi
{{ FILTER.NAME }}
Fiyat
SIRALA :
Sırala
Alfabetik A-Z
Alfabetik Z-A
Yeniden Eskiye
Eskiden Yeniye
Fiyat Artan
Fiyat Azalan
Rastgele
Puana Göre
Varsayılan Sıralama
Toplam 28 ürün bulunmaktadır.

Çocuk Güneş Kremleri

Çocuklarınızın cildini güneşten korumanız, sağlıklı cilt gelişimlerine etki eden önemli bir unsurdur. Özellikle bahar ve yaz aylarında çocuklarınızın cildi, açık havalarda yaptığınız aktivitelerde direkt olarak güneşe maruz kalır.

Çocuklarınızın cildi hassastır ve siz yetişkinlere kıyasla daha ince yapıdadır. Doğal koruyucu bariyerleri tam olarak gelişmemiş olan çocuğunuza güneş ışınlarının olumsuz etkileri zarar verebilir. Güneş ışınlarına karşı savunmasız olan çocuklarınız için mutlaka uygun çocuk güneş kremi seçimi yapmalısınız.

Çocuk güneş kremleri çocukların narin cildi düşünülerek geliştirilen ve fiziksel koruma sağlayan ürünlerdir. Güneşin zararlı ışınlarına karşı çocuğunuzun cildinde bir koruma kalkanı oluşturan çocuk güneş kremleri içerikli bakımından birbirinden farklı olabilir. Siz de çocuğunuzun hassas cildine uygun bir güneş kremi belirleyerek güneşli günlerde keyifle vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Çocuklar İçin Güneş Kremi Neden Önemlidir?

Çocuk Güneş Kremi

Güneş ışınlarının yoğun olarak çocuklarınıza temas etmesi ilerleyen yaşlar için ciltte hasarlar bırakabilir. Güneşin yaydığı UV ışınlarının %95’i UVA, %5 ise UVB’dir. UVB ve UVA ışınlarının kısa vadede güneş yanığı oluşturabilme gibi etkileri olabilir. Birçok zararı bulunan UV ışınlarından çocuklarınızın hasar almaması için doğru çocuk güneş kremi seçmeniz önemlidir.

Hassas ciltli çocuklarınıza bariyer oluşturacak güneş kremlerini uygulamayı düzenli hale getirmelisiniz. Sadece o anlık değil uzun vadede de fayda sağlayacak güneş kremi kullanımını çocuklarınıza teşvik etmeniz de önem taşır. Böylece çocuklarınız güneş kremi kullanmaya alışır ve ileriki yaşantısında rutinlerine güneş koruyucu ürünleri ekleyebilir. Siz de ebeveyn olarak çocuğunuza daha sağlıklı bir cilt yapısı için güneş koruyucu kullanımını teşvik etmiş olursunuz.

Çocuk Güneş Kremlerinde Olması Gereken Özellikler

Çocuklar için güneş kremi seçmek dikkat gerektiren bir iştir. Farklı markaların farklı içeriklere sahip pek çok güneş kremi seçeneği bulunur. Çocuğunuza bir güneş kremi tercih ederken hangi özellikleri taşıması gerektiğini belirlemelisiniz. Bu sayede onun cilt korumasını en iyi şekilde yapmasını sağlayabilirsiniz. Çocuk güneş kremlerinde olması gereken özellikler genel olarak şöyle sıralanabilir:

  • Geniş spektrum koruması sağlaması gerekir. Hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı etkin koruma sağlayan ürünler seçmek yaşlanma belirtileri, güneş yanığı gibi olumsuzluklara savaş açar.
  • Hareketli dönemlerinde olan çocuklarınız için suya dayanıklı ürünlere bakmalısınız. Aktif yapıda olan çocuklar, oyun sırasında sık sık terleyebilir. Bu yüzden suya dayanıklı formüle edilmiş güneş kremleri tercih edebilirsiniz.
  • Çocuk güneş kremleri hipoalerjenik olmalıdır. İçeriğinde parfüm olmayan ve dermatolojik olarak test edilmiş ürünleri seçebilirsiniz.
  • Kimyasal filtre yerine mineral filtreli güneş kremleri çocuklarınıza daha uygundur. Çünkü mineral bazlı içerikler hassas ciltlere uyumludur. Kimyasal filtreler çocuklarda cilt hassasiyetine neden olabilir. Daha güvenli bir koruma için mineral filtreli ürünlere öncelik tanıyabilirsiniz.
  • Çocuklarınız için seçeceğiniz güneş kremi SPF seviyesi en az 30 olmalıdır. 30 ile 50 arasında faktörlü güneş kremleri daha iyi güneş koruması oluşturur. Çocuğunuzun cilt tipine, güneş ışınlarının yoğunluğuna göre SPF değerinin yeterli olacağından mutlaka emin olmalısınız.
  • Çocuk güneş kremi fiyatları da seçimlerinizi etkileyecek bir etken olabilir. Güvenilir, kaliteli, doğal içerikli gibi olmasının yanı sıra bütçenize uygun bir ürün belirleyebilirsiniz.

Doğal İçerikli Çocuk Güneş Kremleri

Çocuk güneş kremleri kategorisinde odaklanmanız gereken önemli hususlardan bir tanesi içeriklerinin doğal olmasıdır. Çocuklarınızın hassas cildine doğal ve temiz içerikli güneş kremleri seçmeye özen gösterebilirsiniz. İçeriği doğal olan ürünlerde kimyasal filtreler yerine mineral bazlı aktif maddeler yer alır. Güneşe karşı koruma mineral filtreli ürünlerle sağlanır.

Doğal içerikli ürünlerin içerisinde shea yağı, aloe vera, hindistan cevizi yağı, E vitamini gibi bileşenler bulunabilir. Bu maddeler doğal olarak nemlendirici ve yatıştırıcı etkilere sahiptir. Doğal içerikli bir güneş kreminde parfüm, zararlı katkı maddeleri, paraben, alkol gibi bileşenler yer almaz.

En İyi Çocuk Güneş Kremi Markaları ve Ürünleri

Çocuklara güneş koruması sağlamak amacıyla üretilen güneş kremlerinde marka güvenilirliğine önem vermelisiniz. İçerik doğallığı, SPF değeri, suya dayanıklılık gibi özelliklere bakarak çeşitli markaların en iyi çocuk güneş kremi alternatifleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Ürün İçerik Türü SPF Değeri Suya Dayanıklılık
La Roche-Posay Anthelios Uvmune 400 Dermo-Pediatrics Losyon SPF 50+ Evet
Bioderma Photoderm Pediatrics Lait Losyon SPF 50+ Evet
Vichy Capital Ideal Soleil Süt SPF 50+ Evet
Avene Enfant Sprey SPF 50+ Evet
Isis Pharma Uveblock Sprey SPF 50+ Evet

50 Faktör Çocuk Güneş Kremi Seçenekleri

Çocuklarınıza yüksek korumalı güneş kremleri arıyorsanız mutlaka SPF 50 faktörlü ürünlere yönelmelisiniz. SPF 50 koruma ile güneş ışınlarının yaklaşık %98’ine karşı koruma sağlamak mümkündür.

Uzun süreli açık hava etkinlikleri, deniz ve havuz tatilleri gibi durumlarda SPF 50 koruması içeren güneş kremleri önemli gerekliliklerdendir. Bunun için seçebileceğiniz SPF 50 faktörlü çocuklar için güneş kremi önerileri şöyledir:

  • Uriage Bariesun Nemlendirici Çocuk Güneş Koruyucu Losyon SPF 50+
  • Garnier Ambre Solaire Kids Sensitive Advanced Süt SPF 50+
  • Heliocare 360 Pediatrics Güneş Losyonu SPF 50
  • Solante Kids Güneş Koruyucu Losyon SPF 50+
  • Dermoskin Sun Kids Protection SPF 50+

Çocuk Güneş Kremlerinde Zararlı İçerikler

Çocuğunuza güneş kremi seçerken içeriğinde zararlı maddelerin bulunmadığına dikkat etmelisiniz. Bu yüzden hangi bileşenlerin çocuğunuz için zararlı olduğu konusunda bilinçlenmelisiniz.

Ürünün içerik listesinde oktinoksat (octinoxate), oksibenzon (oxybenzone), homosalat (homosalate) gibi bileşenler görmeniz güneş kreminin kimyasal UV filtrelerine sahip olduğunu belirtir. Bu nedenle kimyasal UV filtreleri ile geliştirilen güneş kremlerini çocuklarınız için tercih etmemelisiniz.

Kimyasal UV filtrelerine sahip güneş kremleri, çocuklarınızın cilt bariyerine zarar verme riski taşır. Ayrıca hormon dengesinde de olumsuz etkilere neden olabilir. Güneş kremi çocuklar için olanların içeriğinde flatatlar, parabenler, yapay koku vericiler ve sülfatlar gibi maddelerin de yer almamasına özen göstermelisiniz.

Sağlıklı bir güneş kremi seçimi için paraben içermeyen (paraben free), hipoalerjenik (hypoallergenic), kimyasal filtre içermeyen (chemical filter free) gibi ibarelere dikkat etmenizde fayda vardır. Zararlı bileşenlerden uzak, doğal ve temiz içerikli çocuk en iyi güneş kremi alternatifleriyle sağlıklı seçimler yapabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular (FAQ)

  • Çocuklar için hangi faktör güneş kremi kullanılmalıdır?

    Çocuklarınız için seçeceğiniz güneş kremi en az SPF 30 faktör korumalı olmalıdır. Çocuklar için en iyi güneş kremi ise SPF 50 faktörlü alternatiflerdir. Yüksek koruma için SPF 50 faktörlü güneş kremlerini seçmelisiniz.
  • Çocuk güneş kremlerini normal güneş kremlerinden ayıran özellikler nelerdir?

    Çocuk güneş kremi seçenekleri, hassas ciltlere uygun olarak formüle edilir. İçerisinde kimyasal filtreler yer almaz. Genellikle su ve tere karşı daha dirençli yapıdadır.
  • Çocuk güneş kremi ne sıklıkla sürülmelidir?

    Çocuklarınıza güneş kremini güneşle temas etmeden 15-20 dakika öncesinden sürmelisiniz. İki saatte bir olacak şekilde de güneş kremini yenilemelisiniz. Bu işlemi aşırı terleme, yüzme gibi durumlarda daha sık tekrarlamalısınız
  • Çocuklar için doğal güneş kremi nasıl seçilir?

    Çocuklarınıza doğal içerikli güneş kremi seçerken içerik listesine göz atmalısınız. Paraben, sülfat gibi kimyasalların olmadığına dikkat edebilirsiniz. Ayrıca titanyum dioksit, çinko oksit gibi mineral filtreleri taşıyıp taşımadığını kontrol edebilirsiniz.