Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim

Tonikten Sonra Nemlendirici Sürülür Mü?

Tonikten Sonra Nemlendirici Sürülür Mü?

Cilt bakım aşamalarının en önemli basamaklarından bir tanesi tonik kullanımıdır. Cilt bakımının amacı, cildin kirden ve makyajdan arındırılması, fazla sebumun giderilmesi ve geriye arındırılmış ve ferahlamış bir cilt bırakmaktır. Ancak cilt bakımı rutininizi eksik bırakmak, açılan gözeneklerin tekrar tıkanmasına, sivilce ve siyah nokta oluşumuna ya da nemini kaybetmiş bir cilde sahip olmanıza neden olabilir.

Bu rutinde kullanılan her bir ürünün cilt üzerindeki işlevi farklı olup, doğru sıralama ile ihtiyaç hissedilen ürünlerin kullanılması ise tamamlayıcı olur. Tonikten sonra nemlendirici sürülür mü sorusunun yanıtı, kesinlikle evettir. Ama nasıl uygulandığı ya da hangi ürünün uygulanması gerektiğine dair tüm detayların incelenmesi önerilir.

Cilt bakım rutinin 3 temel aşaması, temizleme, tonikleme ve nemlendirmedir. Cilt tipinize uygun bir temizleme ürünü ile sabah ve akşam olmak üzere cildinizi temizledikten sonra, tonik ile gözenekleri sıkılaştırabilir, cildin temizleme sonrasında daha da temiz ve arınmış olmasına yardımcı olabilirsiniz. Ancak tonikleme işlemi sonrasında cildin nemlenmeye olan ihtiyacının artacağını unutmamanız önerilir.

Tonikten Sonra Cilde Ne Sürülür?

Tonik kullanımı öncesinde yıkama ve temizleme ürünleri, tonik kullanımı sonrasında ise cildi besleyici veya cilt sorunlarına yönelik formüller içeren krem ve serum seçenekleri kullanılmalıdır. Cilt tipinize uygun olan serum ve nemlendiricinizi, toniğin ciltte emilimini kısa bir süre bekledikten sonra uygulayarak bakım rutininizi tamamlayabilirsiniz.

Makyaj öncesinde ya da makyaj yapmayacaksanız dahi, dışarı çıkmadan önce bu rutine ek olarak güneş bakım kreminizi de uygulamanız önerilir.

Tonik Yüze Nasıl Uygulanmalıdır?

Tıpkı temizleme jeli, köpüğü ve nemlendiriciler gibi, tonikler de cilt bakımında sabah ve akşam uygulanması önerilen ürünler arasında yer alır.

Bu ürünlerin cilt tipinize göre doğru seçiminin yanı sıra, uygulama sırası ve doğru uygulama da üründen beklenen faydayı almanız için önemlidir.

Tonik kullanımı sonrasında cildinize herhangi bir temizleme ürünü kullanmamanız gerekmektedir. Tüm temizleme işlemleri, tonik kullanımı öncesindeki aşamada tamamlanır. Seçtiğiniz temizleme ürünü ile cildinizi temizledikten sonra, nazikçe kurulamalısınız. Daha sonra toniği cilt için uygun bir pamuğa dökerek nazikçe cildinize uygulayabilirsiniz.

Pamuk yardımı ile kullanılan toniklerin yanı sıra, sprey forma sahip tonikler ve mineral içerikli sular da belirtilen miktarda yüze sıkılarak uygulanır.

Tonikten sonra nemlendirici sürülür mü sorusunda ise uygun bir nemlendirici ile bakım rutininizi tamamlamanız önerilir.

Nemlendirici Tonikten Sonra Direkt Yüze Uygulanır Mı?

Tonik kullanımı sonrasında cildin kısa bir süre içerisinde ürünü emmesi beklenir. Bazı uzmanlar ise tonikleme işlemi sonrasında cilt nemli iken krem ya da serumların uygulanmasını önerilir. Bu iki farklı öneriyi, kendi cilt tipinize göre deneyimleyerek hangi uygulamadan daha iyi sonuç alacağınızı belirleyebilirsiniz.

Her Tonik Cildime Uygun Mu?

Tıpkı yüz yıkama ürünleri, nemlendirici ve serumlarda olduğu gibi tonik seçiminde de cilt tipinize uygun bir ürün seçmeniz son derece önemlidir.

Tonik kullanımı, temizleme sonrasında cildi nemlendirici krem uygulamasına hazırlamak için bir köprü görevi görmekte olduğundan, cilt bakım rutininde temel ürünlerden biri de toniklerdir. Cildinizin ihtiyacı olan her ne ise, buna yönelik ürün seçimi yapmanız önerilir.

Cildin sıkılaşmasına ve tahriş olmadan ölü deriden arınmasına yardımcı tonikler arasında La Roche Posay Effaclar Lotion en çok tercih edilen ürünlerden biridir.

Yağlı ciltlerde ise tonikler sebum dengesini sağlamaya yardımcı formüller içerir. Bioderma Sebium Lotion, nemlendirici kullanımı öncesinde ve temizleme sonrasındaki aşamada, cildin nem ve yağ dengesini sağlamayı destekler.

Parlama sorunu yaşayan karma ve yağlı ciltlerde bu sorunun önüne geçebilmek için Avene Cleanance Mat Lotion önerilen ürünler arasındadır.

Vichy Lotion Tonique PNM, karma ve yağlı ciltlerde Ducray Keracnyl Lotion ise akneli ciltlerde kullanabileceğiniz tonik seçeneklerinden ikisidir.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023