Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim
Sivilce Lekeleri Zamanla Geçer Mi?

Sivilce Lekeleri Zamanla Geçer Mi?

 ya da akne denince akla ilk olarak ergenlik dönemi gelse de, bu cilt problemi her yaşta ve her cinsiyette görülebilir. Hormonların değişimi sivilce oluşumunun ilk nedeni olarak görülürken, cilt temizliğinin ihmal edilmesi, yağlı ve hazır gıdaların tüketimi, yanlış makyaj malzemeleri ya da cilt bakım ürünleri kullanımı ve hatta aşırı yağlı saçlar sivilce oluşumuna neden olabilir.

Sivilceler bazen iltihaplı bazen de iltihapsız şekilde yüzün herhangi bir noktasında belirebilir. Özellikle iltihaplı sivilceleri yüzünüzde gördükçe sıkmak istiyor ve bu eylemi sıklıkla gerçekleştiriyorsanız, sıkılan bölgede iz kalacağını unutmamalısınız.

Sivilcelerinizin leke kalmadan kuruyup geçmesi için cilt tipinize ve sivilcelenmeye yönelik ürün seçeneklerini kullanarak leke oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Eğer sivilcelerinizi sıktıysanız ve sivilce lekeleri zamanla geçer mi merak ediyorsanız, leke ürünleri ve tüm yapabileceklerinizi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Sivilce İzi ( Sivilce Lekeleri ) Nasıl Oluşur?

 bilimsel araştırmalar, genç yaşlarda 10 kişiden 8’inde, yetişkin ve daha ileri yaşlarda ise 10 kişiden 4’ünde sivilcelenmenin görüldüğünü ortaya koymaktadır. Her iki kategoride de sivilceden çok daha fazla sonrasında kalan izleri bu sorunu yaşayanları tedirgin etmektedir.

Sivilce lekeleri, yara izleri ile benzerlik gösterir. Yara ne kadar derinse, izi de o kadar derin kalacağı gibi, sivilce de ne kadar derin ve iltihaplı ise iz kalma olasılığı o kadar yüksek olacaktır.

Aynı bölgede sık sık sivilcelenme görülüyorsa, bu bölgede tıkanıklık ve bakteri artışı fazla iltihaplanmaya neden olur. Deri üzerine yayılan iltihap, deri altında hasara, bu hasarlar ise zamanla cilt bütünlüğünün bozulmasına neticesinde de lekelenmelere sebep olur.

Bu sebeplerden dolayı sivilcelerinizi sıkmamalı, sivilce oluşumuna yatkın bir cildiniz varsa, bu soruna yönelik ürünlerle cilt bakım rutininizi tamamlamalısınız.

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Sivilce izlerinin nasıl oluştuğuna değindikten sonra sivilce lekeleri zamanla geçer mi sorusuna çeşitli önerilerde bulunmak isteriz. Sivilce izlerinizden mutsuz oluyorsanız bu sorunun önüne geçmek elbette mümkün.

Öncelikle cildiniz karma, yağlı ve akneye eğilimli ise doğru ürünlerle doğru cilt bakımı rutininizi oluşturmalısınız. Akneye eğilimli ciltlerde, yağ dengesi sorunu yaşanmaktadır. Bu dengeyi sağlamak için sabah ve akşam cilt temizliğinizi yapmanız, cildinizi toniklemeniz ve sivilce karşıtı bir nemlendirici kullanmanız önerilir.

La Roche Posay Effaclar Duo+ sabah ve akşam olmak üzere temizlenmiş cilde uygulanmalıdır. Aynı zamanda makyaj bazı olarak da tercih edilir. La Roche Posay Effaclar Lotion, sivilceli ciltler için özel olarak formüle edilen tonik seçeneklerinden biri olup, cildi tahriş etmeden ölü deride mikro soyucu etkiyi destekler. Bioderma Sebium Foaming Gel ise sivilceye yatkın ciltlerde sabah ve akşam cilt temizleyici ürün olarak kullanılır.

Güneş koruyucu krem kullanımını ihmal etmemeniz, sivilcelere çıplak elle dokunmamanız ve sıkmamanız ise destekleyici olur. Sivilce izleri için geliştirilmiş özel ürünleri keşfetmek için görsellere tıklamayı unutmayın!

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Devamını Oku
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Devamını Oku
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Devamını Oku
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Devamını Oku
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Devamını Oku
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Devamını Oku
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Devamını Oku
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023
Devamını Oku