Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim

Şampuanda Paraben Nedir?

Modern saç bakımı, her geçen gün geliştirilen formüllerle pek çok saç sorunun önüne geçmeye yardımcı ürünler sunar. Ancak saç bakımı faydalı olduğu kadar, yanlış içeriklere sahip ürünlerin kullanımı da bir o kadar zararlıdır. Saç bakımı, saç ve saç deriniz için iyidir ve temiz içerikli ürünlerin kullanımı en önemli kriteriniz olmalıdır. Ürün çeşitliliği her geçen gün artarken, hangi içerikleri tercih etmeniz, hangi içeriklerden kaçmanız gerektiği konusunda kafanızın karışması son derece normaldir.

Pek çok kişisel bakım ürünü paraben ve sülfat içermektedir.

Şampuanda paraben nedir ? Saç ve saç derisinden vücudun diğer bölgelerine kadar olumsuz etkileri nelerdir? Bu yazıda, saç bakım ürünlerinde bulunan parabenin yan etkilerinden bahsetmeyi ve bu konuya ışık tutmayı hedefliyoruz.

Paraben Nedir? Parabenin Etkileri Nelerdir?

1920’li yıllardan beri traş kremi, şampuan, saç kremi ve makyaj malzemeleri gibi pek çok üründe kullanılan parabenler, ürünlerin raf ömrünü uzattığı için üreticiler tarafından tercih edilir. Bir diğer yandan bu kimyasallar, anti bakteriyel ajanlar olarak hareket ederek, saçı ve cildi mikroplardan uzak tutabilir.

Bu yönü ile iyi bir amaca hizmet ettiğini düşünmek son derece yanlış olur, temiz içeriğe sahip şampuanlar da saçı mikroplardan uzak tutma konusunda gereken etkiyi destekleyecektir.

Şampuanda Paraben Olduğunu Nasıl Anlarım?

Şampuanlarda paraben olup olmadığını anlamanın en kolay yolu etiket okuma alışkanlığı edinmektir. Genellikle paraben içermeyen ürün üretimine önem veren markalar, ürün ambalajlarına parabensiz, %0 paraben ya da paraben içermemektedir gibi açıklamalar bulunur.

Kullandığınız ürünün ambalajında böyle bir açıklama bulunmuyorsa, şüpheye düşmeniz normaldir. Bu noktada, ürün etiketini okumanız ve parabenlerin türevlerine hakim olmanız gerekir. Örneğin, metilparaben, propilparaben ve butilparaben, en yaygın kullanılan paraben bileşenleri arasında yer alır. Para-hidroksibenzoatlar gibi takma adlar da ürün içeriğinde paraben olduğu anlamına gelir.

Emin olamıyorsanız, ambalajında mutlaka paraben olmadığı belirtilen şampuanlardan yana seçiminizi yapmanız önerilir.

Parabensiz Şampuanlar Hangileridir? Parabensiz Şampuan Saçı Temizler mi?

Doğal ve temiz içeriğe sahip şampuanların saçı yeteri kadar temizlemediğine dair bir inanış tamamen yanlıştır. Şampuanda paraben nedir sorusunu detaylı olarak yanıtladıktan sonra, bu kimyasalı içermeyen şampuanların saç üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetmek isteriz.

Güneşin zararlı etkilerinden saç ve saç derinizi korumak isterseniz Nuxe Sun After Sun Shampoo, parabensiz şampuanlar arasında en çok tercih edilen ürünlerden biridir.

Bebek ve çocuklarda temiz içeriği ile rahatlıkla kullanılan ve annelerin favorisi olan ürünlerden biri ise Uni Baby Saç ve Vücut Şampuanı Kolay Tarama olur.

Saçınızı ve saç derinizi nazikçe temizlerken, parabensiz içeriğiyle de beğeni kazanan ürünler arasında Topicrem PH5 Gentle Milk Shampoo öne çıkar.

Kuru saçlarda görülen kepek sorunun önüne geçerken, Vichy Dercos Shampoo Anti Dandruff Dry, parabensiz içeriğiyle de en çok tercih edilen şampuanlardan biridir.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Devamını Oku
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Devamını Oku
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Devamını Oku
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Devamını Oku
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Devamını Oku
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Devamını Oku
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Devamını Oku
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023
Devamını Oku