Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim

Paraben ve Sülfat İçermeyen Şampuan Markaları Nelerdir?

Bakımlı, parlak ve dolgun saçlar, hem kadın hem de erkeklerin her zaman arzu ettiği bir durum olup, saç bakımı her yaşta büyük önem taşımaktadır. Sönük, mat ve cansız saçlar, saç dökülmesi gibi pek çok soruna yönelik formüllerde şampuan, saç kremi, maske ve bakım yağları, saç bakım rutinlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alır.

Ancak, bu ürünlerin içerisinde paraben ve sülfat bulunması, uzun vadede, saçın ve hatta vücudun üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Saç bakım rutininize ürün seçimi yaparken, içeriklerini dikkatle okumanız önerilmektedir.

Vücut ve saç üzerinde olumsuz etkileri bulunan bu maddelerden uzak durmak için, paraben ve sülfat içermeyen şampuan markaları nedir, bu şampuanların hangisi sizin için uygun, yazımızda tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Paraben Şampuanlarda Neden Bulunur?

Methyl, propyl, butyl ve ethyl, paraben koruyuculardır. Ürünlere eklenmesinin nedeni, mikrobiyel oluşumların önüne geçmek ve raf ömrünü uzatmaktır. İnsan için toksik olduğu bilinmekle birlikte, kozmetik ve bakım ürünlerinde kullanılabilmektedir. Cilt rahatsızlıklarına ve alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir.

Bu rahatsızlıklar parabenin zararlarından yalnızca bir kaçı olup, vücutta çeşitli rahatsızlıkların kökeninde bu maddeye maruz kalmanın yer aldığı araştırmalarla ortaya çıkartılmıştır.

Sülfat Nedir? Şampuanlarda Neden Bulunur?

İnorganik sülfürik asidin tuzu olan sülfür, aynı zamanda SLS olarak adlandırılmaktadır. Orta tahrişli temizlik ürünlerinin içeriğinde bu maddeye sıklıkla rastlanır. Bakım ürünlerinde en çok şampuan ve diş macunlarında sülfat kullanılmaktadır.

Bu madde, bu ürünler aracılığı ile vücuda girerek kan dolaşıma karışır. %1’i dahi kan hücrelerinde toksik etkiye neden olmaktadır.

Sülfat içeren şampuanlar, özellikle kuru saç derisinde tahrişe neden olabilir. Saç derisinde pullanma ve kepek görünümünün bir nedeni de sülfat içeren şampuan kullanımı olur.

Şampuanların köpürmesini sağlayan bu maddeden uzak durmanız önerilmektedir. Paraben ve Sülfat İçermeyen Şampuan Markaları Nelerdir öğrenerek, saç bakım ürünlerinizi seçiminizi tamamlayabilirsiniz.

Parabensiz Hangi Şampuanı Kullanmalıyım?

Parabenin ve sülfatın zararlarını öğrendikten sonra eminiz ki daha önce dikkat etmeseniz bile her zaman tercih ettiğiniz şampuanın içeriğini okumak istediniz. Eğer kullandığınız üründe bu iki içerik bulunmuyorsa, memnun olduğunuz ürünü gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilirsiniz.

Alternatif arayanlar ise özellikle temiz içeriği ile öne çıkan bazı markaları önermek isteriz.

Cosmed markası, bu özelliklere uygun formülleri ile öne çıkmaktadır. Hair Guard Sülfatsız Bakım Şampuanı markanın en çok tercih edilen ürünlerinden biridir.

Organix de tıpkı Cosmed gibi paraben ve sülfat içermeyen formülleri ile öne çıkmaktadır. Organix Biotin and Collagen Shampoo, dolgun saçlara sahip olmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alır.

Cilt bakımında da en çok tercih edilen markalardan biri olan Vichy, çeşitli saç sorunlarında da özel formülleri ile beğeni kazanmaktadır. Vichy Dercos Shampoo Energisant, temiz içeriği ile markanın en çok tercih edilen ürünlerinden biridir.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023