Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim
Kırışık Önleyici Kremler Kaç Yaşında Kullanılmalı?

Kırışık Önleyici Kremler Kaç Yaşında Kullanılmalı?

Hayatımızın normal süreci olup, yaş aldıkça cilt elastikiyetini kaybetmeye, incelmeye ve kurumaya başlar. Bunların nedeni, yaş ilerledikçe cildin yağ dokusunda azalmaların görülmesi olup, cilt zamanla dolgunluğunu ve canlılığını kaybeder.

Ciltte kırışıklıkların daha erken yaşlarda görülmeye başlaması ise düzensiz beslenme, zararlı maddelerin kullanımı, yanlış cilt bakımı ve fazla mimik kullanma gibi pek çok farklı nedenden kaynaklanabilir.

Bu nedenle kırışıklık önleyici kremler kaç yaşında kullanılmalı sorusunun cevabı kolajen üretiminin azalmaya başlaması ile kullanılmalı şeklinde yanıtlansa da, her cilt tipi ve kişinin ihtiyaçlarının değişebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

5 Yaşlanma Karşıtı Ürünler Nelerdir?

Yaşlanma karşıtı, kırışıklık önleyici ve anti-aging kelimelerini dermokozmetik sektöründe sıklıkla duyuyor fakat bu ürünlerin hangilerinin size uygun olduğunu bilmiyorsanız, yazımızın bu bölümünde kafanızdaki soru işaretlerini rahatlıkla giderebilirsiniz.

Kırışıklık önleyici kremlerin yanı sıra yağ, serum, maske, tonik, yıkama jeli, balsam gibi pek çok ürün seçeneği bulunuyor. Bu ürünlerin tamamının içeriğinde yer alan özel moleküller, cildin daha canlı ve genç görünmesini destekliyor.

Cildinizi yeniden yapılandırmak ya da yaşlanma etkilerinin görülmeden önce yavaşlamasını desteklemek için hyaluronik asit, antioksidan, kolajen, peptit ve aminoasit içeren formülleri tercih edebilirsiniz.

Yaşa Göre Kırışıklık Kremi Nasıl Seçilir?

Kırışıklık önleyici kremler kaç yaşında kullanılmalı sorusunun yanı sıra hangi yaş aralığı için hangi kremlerin kullanılması gerektiğine de iyi karar verilmesi gerekir.

Kırışıklık giderici kremler ile kırışıklık önleyiciler isim benzerliğinden dolayı karıştırılsa da, her iki kategorinin kullanım amacı farklıdır. Kırışıklık önleyici kremler, 20’li yaşlardan itibaren kullanılmaya başlanabilir ve kırışıklık sorunun erken başlamasının önüne geçmeye yardımcı olur.

Bu kremlerin yanı sıra, cilt tipinize uygun temizleyici, tonik ve güneş bakım kremi kullanımı, cildin formunu korumasını destekler.

Hangi Kırışıklık Önleyici Krem Benim İçin Daha Uygun Diyorsanız…

Yerli ve yabancı dermokozmetik markalarının neredeyse tamamı kırışıklık üzerine çalışmalar yaparak formüller geliştirmektedir. Kırışıklık önleyici krem kullanmaya karar verdiyseniz ve bir seçim yapacaksanız, bu kremlerin ambalajında belirtilen yaş aralıklarına ve cilt tipinize uygun olup olmadığına dikkat etmeniz önerilir. Diadermine Kırışıklık Karşıtı Günlük Bakım Kremi, hyaluron ve soya proteini ile ince çizgilerin görünümünü azaltmayı destekleyici ürünlerden biridir. Normal ya da karma cilde sahipseniz kullanabileceğiniz kırışıklık karşıtı ürünler arasında La Roche Posay Pure Vitamin C Light yer alır. Yüz ve boyun bölgesine uygulanabilen ürün, günde 1 ya da 2 kez kullanılabilir. Kırışıklık ve sıkılık kaybının önüne geçmeye yardımcı bir diğer ürün Vichy Liftactiv Supreme Night, hassas ciltler için uygun olup, içeriğinde termal su bulunmaktadır. Aynı markaya ait bir diğer öne çıkan ürün ise Liftactiv Collagen Specialist olup, tüm cilt tipleri için uygundur.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023