Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim

Kırılan Allık Nasıl Düzeltilir?

Severek kullandığınız allık bir anda elinizden kayıp yere düşebilir ya da masada eliniz çarpabilir ve kırılabilir. Bazen makyaj çantasının içerisinde, makyaj ürünleri darbeye maruz kaldığında da zarar görebilir.

Peki, kırılan allık nasıl düzeltilir ? Narin forma sahip makyaj ürünleriniz zarar gördüğünde onları çöpe atmak yerine, tamir ederek kullanmaya devam edebileceğinizi biliyor muydunuz?

Makyaj Malzemelerinin Yıpranmasını Nasıl Önleyebiliriz?

Allık, pudra, far gibi toz forma sahip ürünler, kırılmadıkları sürece son kullanma tarihine kadar yıpranmadan sizi idare edebilir. Ancak burada önemli olan nokta, bu ürünleri özellikle fazla ısıya maruz bırakmamanız ve yaz aylarında serin yerlerde muhafaza etmenizdir.

Rimel, eyeliner gibi daha sıvı forma sahip ürünlerde ise kapağın açılmasının ardından zamanla kuruma başlayabilir.

Maskaranızın kapağını birkaç saatliğine dahi açık unutsanız, üründe hemen kurumalar başlayacaktır. Böyle bir sorunla karşılaştığınızda içine birkaç damla gliserin damlatmanız yeterlidir.

Eyeliner kuruduğunda ise eğer ısıya dayanıklı bir kaptaysa mikrodalgada bir müddet ısıtabilir ya da kapağını iyice kapattıktan sonra biraz sıcak suda bekletebilirsiniz.

Kırılan Makyaj Malzemeleri Nasıl Tamir Edilir?

Biz kadınlar, güzel ve bakımlı görünmek adına, bütçemiz dahilinde para harcamaktan hiç çekinmiyoruz değil mi? Severek aldığımız bu ürünlerin çantamızın içinde tuz buz olduğunu görmek ya da elimizden kayıp düşerek kırılması bizi hayal kırıklığına uğratır.

Kırılan allık nasıl düzeltilir sorusunun yanıtını sizin için araştırdık.

Öncelikle kırılan allığınızı bir kürdan yardımıyla, iyice toz haline gelene kadar parçalayın. Bunun için kırılan allık parçalarını bir kaba almanız işinizi kolaylaştırır.

Toz haline getirdiğiniz allığa birkaç damla kolonya damlatın ve top top olmasını beklemeden hızlıca karıştırın. Karıştırdığınızda krem formunu aldığını fark edeceksiniz. Bu kıvamı aldıktan sonra ürünü kendi kabına tekrar aktarıp, üstünü düzleştirin.

1-2 gün kullanmadan beklediğinizde, allığınızın kırılmadan önceki formuna kavuştuğunu görebilirsiniz.

Bitmek Üzere Olan Makyaj Malzemelerini Yeniden Değerlendirebilir Miyim?

Bitmek üzere olan, fakat rengini çok sevdiğiniz allığınızı farklı ürünler ekleyerek değerlendirebilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz. Allığınızı, renksiz dudak parlatıcınızdan bir miktar alarak homojen bir şekilde karıştırdığınızda, dudaklarınıza renk veren bir parlatıcı elde edebilirsiniz.

Yine aynı şekilde bir miktar vazelinle az kalan allığınızı iyice karıştırdığınızda, jel allık elde edebilirsiniz.

Yılın En Popüler Allık Seçenekleri

Yazımızın yavaş yavaş sonuna gelirken, bu aralar makyaj malzemesi alışverişine çıkacaklar için birkaç tüyo vermek isteriz.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023