Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim
Ciltteki Yağlanma Nasıl Dengelenir?

Ciltteki Yağlanma Nasıl Dengelenir?

Yüzdeki yağlanma ve parlama, güzel bir cilt görünümünü en çok etkileyen faktörlerden biridir. Cilt yağlanması, hormonel bozukluklar ve dış etkenler kadar, kullanılan yanlış cilt bakım ürünlerinden de oluşabiliyor.

Yağlı bir cilde sahipseniz ve parlama sorunu yaşıyorsanız, “ciltteki yağlanma nasıl dengelenir?” , “Yüzün yağlı görünmemesi için neler yapmak gerekir?”, “Doğru cilt bakımı sebum dengesini sağlar mı?” sorularının yanıtlarını verdiğimiz yazımızı inceleyebilir, önerdiğimiz teknikleri uygulayarak, cildinizin yağ dengesini kazanmasını destekleyebilirsiniz.

Cilt Yağlanması Bakım Ürünleri İle Giderilebilir mi?

Ciltteki yağlanma nasıl dengelenir sorusuna yönelik çözümler ararken, akla elbette ilk olarak cilt tipinize uygun ürün seçenekleri gelir. Bu sorunun çözümüne yardımcı olmak için doğru bir yoldur. Yağlı ciltlere göre formüle edilmiş ürün seçenekleri ile düzenli cilt bakımı yapmanız, cildinizin yağ dengesini sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Doğru sıralama ile uygulayacağınız günlük cilt bakım rutininize, haftalık ve aylık özel bakım kürleri de eklerseniz, parlama ve yağlı görünüm sorununun gerilediğini görebilirsiniz.

Ciltteki yağlanmanın önüne geçmek için öncelikle cildinizin sebum dengesini bulmasını destekleyici bir temizleme ürünü edinmelisiniz. Bioderma Sebium Foaming Gel, deterjan içermeyen formülü ile yağlı ve karma ciltlerde derinlemesine temizlik sağlamaya yardımcı olur. Sabah ve akşam kullanımı önerilir.

La Roche Posay Effaclar Lotion, gözenek sıkılaştırıcı tonik seçenekleri arasında yer alır. Gözenekleri derinlemesine arındıran bu tonik, gözeneklerin de hızla sıkılaşmasına yardımcı olur. Cildin fazla yağ salgılamasının önüne geçmeye çalışarak, parlamayı azaltır.

La Roche Posay Effaclar Duo+ ve Bioderma Sebium Hydra başta olmak üzere yağlı ciltler için özel formüle edilmiş nemlendirici seçenekleri ise, cildi rahatlatırken, Effaclar Duo+ aynı zamanda makyaj bazı olarak da kullanılabilmektedir.

Cilt bakım rutininize bu ana ürün seçeneklerinin yanı sıra, günlük, haftalık ve aylık olarak kullanılabilen peeling ve maske seçenekleri ile cildinizin yağ dengesini destekleyici etkiyi arttırabilirsiniz.

Cilt Yağlanmasını Dengelemek İçin Öneriler

Cilt yağlanmasının önüne geçmek için öncelikle yağlanmanın ana nedenini tespit etmeniz gerekiyor. Hormonel bozukluklardan kaynaklı cilt yağlanması sorunu yaşıyorsanız, bir uzmana danışmanız önerilir. Yağlı bir cilde sahipseniz, cilt bakım ürünü seçiminiz, bakım ürünlerini uygulama sıranız ve beslenmeniz, cilt tipinize uygun olmalıdır.

Yağlı ciltler için uygun cilt temizleme ürünleri arasından seçiminizi yaparak, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere cilt temizliğinizi aksatmadan tamamlamalısınız.

Temizleme işleminin ardından, sebum dengeleyici tonik seçeneklerinden dilediğinizi makyaj rutininize dahil ederek, cildinizi nemlendirici kullanımına hazırlayabilirsiniz. Yağlı ciltler için uygun bir nemlendirici ile günlük bakım rutininizi tamamlayabilirsiniz.

Sık makyaj yapıyorsanız, makyaj malzemelerinizi su bazlı ürünlerden seçmeniz, gün içerisinde sebum miktarının dengelenmesine yardımcı olur. Bir diğer yandan matlaştırıcı makyaj malzemeleri gün içerisinde yaşadığınız parlama sorununun önüne geçmeye çalışacaktır.

Yeterli miktarda su içmeniz, beslenmenizde yağlı ve kızartma gibi ürünlere yer vermemeniz, dışarıdan uygulayacağınız bakımları destekleyecektir.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023