Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim
Cilt Tipine Uygun Fondöten Nasıl Seçilir?

Cilt Tipine Uygun Fondöten Nasıl Seçilir?

Pürüzsüz bir cilt görünümüne ulaşmanın yolu doğru fondöten seçiminden geçiyor. Bu nedenle, makyaj ürünleri arasından özellikle fondöten seçiminizi titizlikle yapmanız ve teninizin ihtiyaçlarını alışverişiniz öncesinde belirlemeniz önerilir.

Her ne kadar fondöten seçimi yaparken herkesin aklına cilt rengine göre tercih yapmak gelse de, cilt tipi de fondöten seçiminde büyük rol oynar. Cilt tipine uygun fondöten nasıl seçilir? Hangi fondöten bana uygun? Gibi sorular aklınıza takılıyorsa, bu yazımızı inceleyerek, kendiniz için doğru seçim yapmaya başlayabilirsiniz.

Kuru Ciltler İçin Fondöten Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Kuru ciltlerin en sık yaşadığı sorunlardan biri gün içerisinde ihtiyacı olan nemi alamamasıdır. Yanlış fondöten kullanımı, cildin hava almasını da engelleyeceği için, kuru ciltlerde gün içinde pullanma gibi istenmeyen bir görünüm oluşabilir.

Kuru ciltler aynı zamanda güneş ışınlarından da diğer cilt tiplerine göre daha olumsuz etkilenir. Kuru ciltlerde hem güneşten koruma hem de kapatıcılık özelliği ile bizim en çok sevdiğimiz ürünlerin başında Heliocare Color SPF50 Compact geliyor. Cildi kurutmadan renklendiren ve kapatıcılığı destekleyen bu ürün farklı ton seçenekleri de sunuyor.

Yağlı Ciltlerde Doğru Fondöten Seçimi

 ciltlerin sorunu pullanma olurken, yağlı ciltlerin en büyük sorunu biriken sebumdan dolayı gün içerisindeki parlamadır. Parlama, sabah kusursuz görünen makyajınızın gün içerisinde göz alıcı formunu yitirmesine neden olabilir.

Yağlı ciltler, Vichy Dermablend 3D Correction gibi mat bitişli likit ürünleri ya da Vichy Dermablend Covermatte gibi toz fondöten seçeneklerini tercih ederek, gün içerisinde yaşanacak parlamanın önüne geçmeye yardımcı olabilir. Her iki ürün de güneşten koruma etkisi ile makyaj sırasında cilt bakımınızı destekleyecektir. Bioderma Photoderm Cover Touch SPF50+ Light 40g, yağ içermeyen dokusu sayesinde 8 saat boyunca ciltte matlaştırıcı etki sunmaya yardımcı olur. Yüksek kapatıcılık etkisi sunar. Mineral filtreli oluşu da kullanıcıların tercihinde büyük rol oynamaktadır.

Peki, Ya Karma Ciltler?

T bölgesi denen burun ve alın bölgeniz yağlı, diğer noktalar ise nemsizse, karma cilde sahipsiniz demektir. Bu durumda fondöten seçimi yaparken iki seçeneğiniz bulunur. Tercihiniz tek üründen yanaysa, La Roche Posay Toleriane Teint serisi gibi tüm cilt tiplerine uyum sağlayabilen içerikleri tercih edebilirsiniz. Çeşitli ürünler kullanmayı seviyorsanız, uyumlu tonları seçerek, T bölgenizde yağlı ciltler için fondöten seçeneklerini, diğer bölgelerde ise kuru ciltler için fondöten seçeneklerini uygulamanız mümkündür. Cilt tipinize uygun fondöteni belirlerken ürün ambalajında belirtilen cilt tipi seçeneğini incelemeniz seçim yapmanızda kolaylık sağlar. Ana cilt tiplerine yönelik ürünlerin yanı sıra atopik ciltlerde fondöten seçenekleri, sivilceli ciltler için fondöten çeşitleri gibi seçenekleri de bulmanız mümkün. Cilt tipine uygun fondöten seçimi yaparken, doğru tonu bulmayı da unutmamalısınız!

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023