Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim

Bebeklerde Pişik Nasıl Geçer?

Bebeklerde en çok görülen cilt sorunu kuşkusuz pişiktir. Pişik sırasında oluşan kızarıklıklar ve hatta zaman zaman oluşan yaralar, bebeklerin huzurunu kaçırır ve acı duydukları için bebekler sürekli ağlar. Bu noktada ebeveynlerin önceliği bebeklerinin konforunu sağlamak ve onları huzursuz eden bu durumu ortadan kaldırmak olur.

Pişik oluşumundan önce önlem almak elbette en iyi seçim olacaktır. Ancak her önleme rağmen bu durumla yine de karşılaşıyorsanız, bebeklerde pişik nasıl geçer yazımızın devamından farklı bilgiler edinebilirsiniz.

Pişik Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Pişik, bez kullanan bebeklerde sıklıkla karşılaşılan bir cilt sorundur. Bezin kapattığı popo, uyluk ve genital bölgede görülme oranı daha fazladır. Bu bölgelerin yanı sıra eklem bölgelerinde de görülebilir. Pişik oluşan bölgede deri oldukça hassaslaşmıştır. Kuruluk, kabarmalar ve kızarıklıklarla kendisini belli etmektedir.

Pişik hem kaşıntı hem de sürtünme ile acı ve yanma hissi yarattığı için bebekler pişik sorunu yaşarken oldukça huysuzlaşır. İlerlemeden bu sorunun önüne geçmek için ilk belirtileri tanımanız son derece önemlidir.

Pişik oluşumunun başlangıcında, bebeğin vücudunda pembe, kırmızı küçük pütürlü dokular görülmektedir. Vücut sıcaklığıyla kıyaslandığında pişik oluşumunun başladığı bölgenin daha sıcak olduğunu fark edebilirsiniz. Pişiğin ne olduğunu ve belirtilerini anlattıktan sonra bebeklerde pişik nasıl geçer sorusunu yanıtlayabiliriz.

Pişik Neden Olur?

Pişik, bebeğin yeteri kadar temizlenmediği ve hijyeninin sağlanmadığı durumlarda ortaya çıkar şeklinde bir düşünce yaygın olarak yer alsa da, bu istenmeyen durum, bebeğin temizliğine çok dikkat edilmesi durumunda dahi ortaya çıkabilir.

Hijyenin yeterli derecede sağlanması durumunda dahi bebeğinizde pişik problemi yaşıyorsanız, bu istenmeyen durumun yaşanmasının en önemli nedenler, cildin yeterince hava almaması, cilt kuruluğu ve yeterince nemlendirilmemiş olmasıdır.Cilt İçin Peeling Nasıl Yapılır?

Bir diğer yandan, banyo sonrasında bebeğin cildinin iyice kurulanmaması ve ıslak kalması pişik sorununa yol açabilir. Yaz aylarında bebeğin terlemesi, bez değişim sürelerinin uzatılması gibi faktörlere de dikkat edilmelidir. Pişiğin ne olduğunu, neden olduğunu ve belirtilerini anlattıktan sonra bebeklerde pişik nasıl geçer sorusunu yanıtlayabiliriz.

Pişik Kremi Seçerken Neye Dikkat Edilmelidir?

Pişik kremi seçerken, en çok tercih edilen ve en iyi yorumları alan ürünler arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken ilk nokta kesinlikle ürün içeriğinin bebekler için uygun olması ve zararlı maddeler içermemesidir.

Bebeklerin, yetişkinlere göre daha hassas ve alerjik bir cilde sahip olduğunu unutmamalısınız. Doktorunuz önermedikçe, seçeceğiniz pişik kreminin içerisinde bulunmaması gereken maddelerden biri de kortizondur. Kimyasal madde içermeyen, doğal içeriklerden oluşan ve vitamin içeriklerine sahip kremleri kullanmanız önerilmektedir.

Pişik ve tahrişlerde annelerin en çok tercih ettiği ürünlerin başında Mustela Vitamin Barrier Cream yer alır. ABCDerm Change Intensif Bez Bölgesi Bakım Kremi, Sudocrem Bebek Bakım Kremi ve Sebamed Baby Nappy Cream de tıpkı Mustela gibi annelerin gönül rahatlığıyla bebeklerine kullandığı, tercih edilen pişik kremleri arasındadır.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023