Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?

Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?

Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?

Halk dilinde deri çatlağı olarak bilinen Stria, vücudun çeşitli bölgelerinde oluşmakla birlikte en sık bacaklarda görülür. Derinin dermis tabakasında oluşan bu istenmeyen görünümde cilt zayıflar, incelir ve yırtıklar oluşur.

Yeni oluşan çatlaklar ten renginden koyu olurken, zamanla bu bölgelerin rengi açılır ve adeta soluk bir inci rengini andırır. Vücutta çatlak oluşması cilt bütünlüğünü bozmamakla birlikte, estetik açıdan rahatsızlık verir. Siz de bu sorunu yaşıyorsanız, bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı konusunda tavsiyelerimizi inceleyebilirsiniz.

Bacak Çatlakları Nasıl Önlenir?

Bacak çatlakları genellikle kadınların etkilendiği bir sorun gibi görülse de erkekler de bu cilt problemini yaşar.

Kış aylarında daha kalın ve kapalı giysiler giyildiği için bacaklardaki bu istenmeyen görünüm gizlense de yaz aylarında en büyük cilt problemleri arasında yer alır. Bu sorunu yaşayanlar giysi seçimini çatlaklarından dolayı dilediği gibi yapamamaktadır.

Önümüzdeki yaza, pürüzsüz bacaklarla girmek için bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı diye düşünüyorsanız, ilk adımın bu soruna yönelik kremlerin kullanımı olduğunu söyleyebiliriz.

Bu sorunu henüz yaşamadıysanız, çatlak önlemeye yardımcı kremleri, eğer yaşıyorsanız çatlak görünümünü gidermeye yardımcı krem seçeneklerini deneyebilirsiniz.

Çatlak Kremleri İşe Yarıyor Mu?

Bacaklarda çatlak görünümünü gidermek, oluşumunu önlemekten daha zor olsa da imkansız değildir. Hızlı kilo alıp verme, yeteri kadar su içmeme, düzensiz beslenme gibi vücudu olumsuz etkileyen durumlarda yaşanan bacak çatlaklarında, kremler destekleyici olabilir.

Jel forma sahip ürünler arasında Lierac Phytolastil Gel ve yine aynı markaya ait Phytolastil Serum bir arada ya da ayrı ayrı kullanılabilir çatlak görünümünü azaltmaya yardımcı ürünler arasındadır. 8 hafta boyunca düzenli kullanım sonrasında etkilerini göstermeyi hedefler.

Çatlak oluşumunun öncesinde önleminizi almanız ise en doğrusu olacağından, Mustela Maternite Stretch Marks Oil, vücut bakım rutininizden eksik etmemeniz önerilen ürünlerden biridir.

Çatlak görünümü denince akla ilk gelen popüler ürünlerden biri de Bio-Oil Skincare Oil olup, hem çatlak oluşumunu önleme hem de oluşum sonrasında çatlakları giderme konusunda yardımcıdır.

Bacak çatlak kremlerinden en iyi sonucu almak için bu ürünlerin kullanımı sırasında beslenme düzeninize, yeteri kadar su içmeye, uyku ve yaşam kalitenize, spor yapmaya önem vermeniz önerilir.

Hangi Çatlak Kremini Seçmeliyim?

Çatlak görünümü, kol, göğüs bölgesi, karın ve bacaklarda sıklıkla görülmektedir. Dünyanın önde gelen vücut bakım markaları farklı formüllere sahip krem, çatlak serumu ve jel forma sahip ürün seçenekleri sunmaktadır.

Ürün seçiminiz sırasında, uygulama bölgesine özel bir ürün seçebilir, ya da tüm vücutta uygulanan ürünlerden tercih edebilirsiniz. Eğer çatlak görünümü sadece bacaklarınızda ise, bacak çatlaklarına özel krem ve serum seçeneklerini değerlendirmeniz önerilmektedir.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023