Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim

Güneş Kremi Kullanmak Leke Oluşumuna Karşı Yardımcı Olur Mu?

Cilt lekeleri, özellikle güneşe maruz kalındığında daha fazla görülen bir cilt sorunudur. Tatile gittiğiniz zaman, güneşlenme esnasında güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmiyorsunuz değil mi? Şehre döndüğünüzde yaz aylarında dahi, cilt bakım rutininize güneş koruyucu eklememeniz, ya da kış aylarında güneşin sıcak yüzünü göstermediği zamanlarda koruyuculara ihtiyacınız olmadığını düşünmeniz, özellikle yüz bölgesinde lekelenmelere neden olabilir.

Leke sorununuzun çözümüne yönelik kremler kullanıyor olsanız bile, her gün sabah cilt bakım rutininize güneş kremi eklemiyorsanız, yaptığınız bakımın etkisi azalır.

Güneş kremi kullanmak leke oluşumuna karşı yardımcı olur mu ve nasıl yardımcı olur merak ediyorsanız, tüm yazımızı okuyabilir ve leke sorununuzun çözümleri ya da oluşmaması için formülleri deneyebilirsiniz.

Ciltte Lekelenme Neden Olur?

Cilt lekelerinin nasıl geçirileceğine ya da nasıl leke oluşumunun engelleneceğine değinmeden önce, ciltte neden leke oluşur açıklamak isteriz.

Güneş lekeleri arasında en sık rastlanan çillerdir. Bazı kişiler çil görünümünü sevimli bulurken ve dert etmezken, bazıları için bu görünüm istenmeyen bir durumdur. Çillerin yanı sıra daha büyük lekeler ise her yaşayan için sorun teşkil eder.

Lekelenme en sık, cildi ışığa duyarlı kişilerde görülür. Genetik olarak ışığa duyarlı cilde sahip olmanın yanı sıra, bebek bekleyen anne adaylarında ve bazı ilaçların kullanımı esnasında cildin ışığa olan duyarlılığı artabilir.

Cildiniz ışığa duyarlı olmasa dahi, güneşin zararlı ışınlarına direkt maruz kalma, lekelere neden olabilir. Lekelenmelerin neden oluştuğunu inceledikten sonra, sıra geldi güneş kremi kullanmak leke oluşumuna yardımcı olur mu sorusunun yanıtlarını aramaya…

Cilt Lekelerine Güneş Kremi Kullanımı

Güneş kremi kullanımının cilt bakım rutinine yıl boyu dahil edilmesi, oluşabilecek lekeler için önleyici adımlardan biridir.

Daha önceden oluşmuş cilt lekeleri içinse, leke giderici krem seçenekleri kullanılmalıdır. Bu kremlerin kullanımı esnasında yine güneş kreminizin kullanımını aksatmamanız, leke kremleri bir yandan lekelerinizi gidermeyi desteklerken, yeni lekelerin oluşumunun önüne geçmeye çalışır.

Lekeli Ciltler İçin Hangi Güneş Kremi Kullanılmalı?

Ciltte leke sorununuz olsun ya da olmasın, mutlaka her gün yıkama, tonik kullanımı ve nemlendirici ardından cilt tipinize uygun bir güneş kremi kullanmanız önerilir.

Eğer henüz leke sorunu yaşamıyorsanız, Bioderma Photoderm Max Aquafluid SPF50+ Uncoloured gibi yüksek koruma faktörlü güneş bakım kremleri arasından seçiminizi yapmanız yeterlidir.

Leke sorunu yaşayan ya da lekelenmeye meyilli ciltlerde ise bu amaca yönelik güneş bakım ürünleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Bioderma Photoderm M SPF50+ leke sorunlu ya da oluşmaya meyilli ciltler için özel olarak formüle edilen ürünlerden biridir. Vichy Ideal Soleil SPF50 Tinted Anti Dark Spots Care ve Solante Pigmenta Sun Care Lotion SPF50+ ürünlerini de leke karşıtı özelliklerinden dolayı incelemeniz önerilir.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Devamını Oku
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Devamını Oku
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Devamını Oku
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Devamını Oku
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Devamını Oku
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Devamını Oku
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Devamını Oku
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023
Devamını Oku