Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim
Göz Çevresi Kırışıklıkları Nasıl Önlenir?

Göz Çevresi Kırışıklıkları Nasıl Önlenir?

z çevresi kırışıklıkları sıklıkla karşılaşılan cilt sorunları arasında ilk sıralarda yer alır. Göz çevresinde kırışmanın başlaması, tüm ciltte yaşlanma belirtilerinin başlayacağının habercisidir. Geçmişte daha ileri yaşlarda görülmeye başlanan bu sorun, günümüzde stres faktörünün artması, beslenme düzensizlikleri ve en önemli telefon ve bilgisayar ekranına uzun süre bakıyor olmak kırışıklığın görülme yaşını aşağı çeker. Fazla mimik kullanımı da göz çevresi kırışıklıklarına neden olabilir.

Gözaltı kırışıklıklarının henüz görülmeye başlamadan önüne geçmek, oluşum sonrasında müdahale etmekten daha kolay ve etkili olur. Göz çevresi kırışıklıkları nasıl önlenir merak ediyorsanız ya da kırışıklıkların giderilmesi için neler yapmanız gerektiğini öğrenmek istiyorsanız, yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Gözaltı Kırışıklığına Ne İyi Gelir?

Gözaltı kırışıklığı ve göz çevresi kırışıklığı genelde aynı anda ya da birbirini takip eden süreçte ortaya çıkar. Estetik müdahaleler kırışıklık giderilmesi için alternatif olurken, bu seçenek genellikle ileri yaşlarda tercih edilir.

Estetik müdahalelere gerek kalmadan göz çevresi kırışıklıkları nasıl önlenir derseniz, yaşam tarzınızda birkaç küçük olumlu değişiklik ve göz çevresi bakım kremi seçenekleri size yardımcı olabilir. C, A ve E vitaminleri yönünden zengin bir beslenme ve yeterli miktarda su içmek genel cilt kadar göz çevresi için de olumlu etkiye sahiptir. Bir diğer yandan 20’li yaşlardan itibaren vücutta azalan kolajen miktarının desteklenmesi için kolajen kremleri ya da kolajen tablet gibi seçenekler göz çevresi bakımınıza yardımcı olmaya çalışır.

Cilt bakım rutini içerisinde göz çevresi bakım kremine yer vermeniz ise kırışıklıklarla savaşmanın en etkili yöntemlerinden biridir. Genç yaşlarda ya da kırışıklıkların henüz yeni başladığı zamanlarda ve derin kırışıklıkların görüldüğü yaşlarda kullanılacak ürünler farklıdır.

Genç ciltlerin derin kırışıklıklara özel olarak formüle edilmiş göz kremi seçeneklerini kullanması, olumlu etkinin aksine, gözaltı derisinde alışkanlık yaratabilir.

esi kremlerinin göz içerisine kaçma ihtimali olduğu için özellikle hassas gözlere sahipseniz, ürün seçiminize son derece dikkat etmeniz önerilir. La Roche Posay Redermic R Yeux, anti-aging etkisinin yanı sıra hassas gözler için özel olarak formüle edilmiştir.

Doğru Göz Çevresi Kremi Seçimi

Göz çevresi kremi seçimi sırasında yaş ve bölgenin ihtiyaçları kadar, cilt tipinize göre ürün seçimi de önem taşır.

Tıpkı yüzünüzün diğer noktaları gibi göz çevrenizin de cilt tipi size özeldir. Göz çevresinde kuruluk problemi yaşayanların, yağlı ciltlere ya da normal ciltlere göre formüle edilen göz kremlerini kullanmaları önerilmemektedir. SVR Topialyse Palpebral Soothing Cream, kuru göz kapakları ve göz çevresini nemlendirerek kırışıklık oluşumunun önüne geçmeye çalışır.

Derinleşen kırışıklıklar, nemsizlik nedeni ile oluşan kırışıklıklar ve mimik nedeni ile oluşmuş kırışıklıkların hepsi ile aynı anda savaşmaya yardımcı bir ürün arıyorsanız Lierac Dioptiride Wrinkle Correction Filling Cream daha genç bakışlara sahip olmanızı destekler.

Yoğun kuruyan göz çevresi için yatıştırıcı, onarıcı ve temizlemeye yardımcı nemlendirici bakım kremi ihtiyacı duyuyorsanız ise Bioderma Atoderm Intensive Eye size yardımcı olacaktır. Cilt tarafından kolayca emilen göz bakım kremi, gündüzleri bakım kremi olarak, akşamları ise bir pamuk yardımı ile birlikte, bakım ürünü ve/veya makyaj temizleyici olarak kullanılabilir.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Devamını Oku
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Devamını Oku
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Devamını Oku
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Devamını Oku
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Devamını Oku
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Devamını Oku
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Devamını Oku
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023
Devamını Oku