Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim
Anne Sütü Sağmak Sağlıklı Mı?

Anne Sütü Sağmak Sağlıklı Mı?

 bebeğin beslenmesi için özellikle ilk 6 ay sadece anne sütü gereklidir. İleri aylarda ise ek gıdalara ihtiyaç hissedilse dahi anne sütü mucizevi bir besin olarak bebeklerin gıda ihtiyacını karşılamaya devam eder. Beslenme yöntemleri arasında en iyisi ise elbette emzirme olacaktır. Anne sütü üretilir üretilmez bebek sütü emerek maksimum fayda alır.

Anne sütü emzirme ile artar, bebeğin damak gelişimi doğru şekilde sağlanır ve bunların dışında emzirmenin anne-bebek arasındaki güçlü bağı oluşturma başta olmak üzere pek çok pozitif etkisi vardır.

Ancak, sütün fazla birikmesi, bebeğin prematüre doğması, annenin çalışma hayatına geri dönmesi, bebeğin meme emmemesi, ya da göğüs ucundaki sorunlar nedeni ile anneler süt sağma işlemi gerçekleştirmek isteyebilir. Bu noktada akla gelen ilk soru ise anne sütü sağmak sağlıklı mı? olacaktır.

Anneler Ne Zaman Süt Sağma Pompası Kullanmalı?

Anneler, herhangi bir nedenden dolayı emzirme gerçekleştiremediğinde, psikolojik olarak kendilerini kötü hissetmeye başlayabilir ve bebeklerini yeteri kadar besleyemedikleri yanılgısına kapılır.

Dünya Sağlık Örgütü ve UNICEF, emzirmeden sonra ikinci sırada sağılmış anne sütünü bebek beslenmesinde doğru seçim seçenekleri arasında kabul etmektedir. Bu açıklama anne sütü sağmak sağlıklı mı sorusuna olumlu yanıt verildiğini gösterir.

Peki, hangi durumlarda süt pompası kullanımı tercih edilmelidir? Öncelikle ilk aylarda annelerin süt salgıları bebeğin ihtiyacından fazla olabilir. Bu durumda göğüslerde biriken süt, anneler için sıkıntı ve acı yaratabilir. Biriken sütü sağarak, bebeğiniz için saklayabilir, aynı zamanda göğüslerde şişme ve sertleşme gibi durumların önüne geçmeyi destekleyebilirsiniz.

Bu nedenin haricinde, bebeğin emme refleksi henüz gelişmemişse, bebeğin memeyi ememediği özel durumlarda, anneler herhangi olumsuz bir durum için yedek sütünün bulunmasını istiyorsa ya da çalışma hayatına başlıyorsa, rahatlıkla süt sağma işlemi yapılabilir.

Süt sağma işleminin doğru ürünler ile hijyenik şartlar altında yapılması oldukça sağlıklıdır.

Doğru Süt Pompası Seçimi

Süt sağmanın sağlıklı olup olmadığı konusunda düşünceleriniz netleşti ve artık bir süt pompası alma kararı verdiniz. Peki, hangisinin sizin için uygun olduğuna karar veremiyor musunuz?

Anne-bebek ürünleri üretici firmaları, annelerin değişen ihtiyaçlarına yönelik farklı ürün seçenekleri sunar. Süt pompalarının otomatik ve manuel olmak üzere alternatifleri bulunur.

Lansinoh Manuel Göğüs Pompası gibi el gücü ile çalışan ürünler, sık kullanımdan ziyade, genelde emzirmeyi tercih eden, aralıklarla süt pompasına ihtiyaç hisseden anneler için uygundur.

İş hayatına başlama gibi annelerin sütlerini saklaması ve önceden sık sık sağması gereken durumlar içinse Lansinoh Çiftli Elektrikli Göğüs Pompası gibi elektrikli ürün seçenekleri önerilir. Bu ürünlerin tek sağım ve çift sağım seçeneklerini değerlendirerek, düzenli sağım ihtiyacınıza yönelik olanı tercih edebilirsiniz.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Devamını Oku
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Devamını Oku
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Devamını Oku
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Devamını Oku
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Devamını Oku
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Devamını Oku
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Devamını Oku
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023
Devamını Oku