Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim

Sabah Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Sabah Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Cilt bakımı ve cilt temizliği denince akla her ne kadar akşam yapılan işlemler gelse de, sabah cilt bakımı yapma alışkanlığı kazanmanız, hem akşam yapacağınız bakımlar kadar önemli olup hem de her ikisi birbirini tamamlayacaktır.

Biliyoruz ki sabah uyanır uyanmaz öncelikle herkes yüzünü yıkıyor. Ancak belirtmek isteriz ki sadece su ile yüz yıkamak, cilt temizliğiniz için yeterli olmamaktadır. Sabah cilt bakım rutini nasıl olmalı derseniz, gece boyunca yastıkla temas eden cildinizi, cilt tipinize uygun bir temizleyici ile yıkayarak güne mükemmel bir başlangıç yapabilirsiniz!

Sabah Cilt Bakım Rutini Sıralaması

İşe ya da okula yetişme telaşı ile sabah cilt bakımı yapmaya üşeniyor musunuz? Cilt bakımı için çok sayıda ürün kullanarak, uzun süren bir bakım yapmanız gerektiğini mi düşünüyorsunuz?

Sabah uygulayacağınız 3 basit adımla, kısa sürede cilt bakımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Sabah cilt bakımı rutini nasıl olmalı sorusunun ilk adımı belirttiğimiz gibi elbette temizleme işlemi ile başlamalıdır.

Temizleme ürünlerinizi de tıpkı diğer cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi mutlaka cilt tipinize uygun ürünler arasından seçmelisiniz.

Karma ve yağlı bir cilde sahipseniz, Bioderma Sebium Foaming Gel ile sabah cilt temizliği rutininize başlangıç yapabilirsiniz. Bioderma Sensibio Foaming Gel ise hassas ve nem kaybı yaşayan ciltler için özel olarak formüle edilmiştir.

Sabahları Yapılan Cilt Bakımının Faydası Nedir?

Güne başlarken cilt bakımınızı yapmanız, sizi hem ruhen hem de bedenen rahatlatacaktır. Aynaya baktığınızda arınmış ve tazelenmiş bir cilde sahip olduğunuzu görmek istersiniz değil mi?

Bu hoş görünümün yanı sıra, sabah yapılan cilt bakımı, makyajınızın cildinize daha rahat uyum sağlamasını desteklemektedir. Cilde uygulanan makyaj malzemelerinin öncesinde kullanacağınız nemlendirici krem ise, cilt ve makyaj ürünleri arasında bir bariyer görevi görerek, gözeneklerin tıkanmasının önüne geçmeye yardımcı olacaktır.

Cilt Bakım Rutinlerinin Vazgeçilmez İkilisi “Tonik ve Nemlendiriciler”

Temizleme işleminin ardından sıra cilt bakımının temel ürünleri arasında yer alan tonik kullanımına geliyor.

Yağlı ve akneli ciltler için geliştirilen La Roche Posay Effaclar Lotion ürününü ya da tüm cilt tipleri için uygun olan Caudalie Beauty Elixir’i inceleyebilirsiniz.

Nazikçe uyguladığınız toniğin ardından nemlendiricinizi de sürerek birkaç dakikada cilt bakım işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Sabah uyguladığınız bakım sırasında cilt kusurlarını görünümüne karşı destekleyici bir ürün arıyorsanız, La Roche Posay Effaclar Duo+, yağlı fakat kurumuş ve tahriş olmuş cilde sahipseniz Bioderma Sebium Hydra tercih edebileceğiniz ürünler arasındadır.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023