Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim
Gözenekleri Küçültmek İçin Ne Yapmalı?

Gözenekleri Küçültmek İçin Ne Yapmalı?

Yetişkinlerde ortalama 5 milyona ulaşan gözenekler, cildin yağ dengesini sağlama görevini yerine getirmektedir. Aynı zamanda kıl köklerinin büyüdüğü yerdir. Yani sizin görünüşünden memnun olmadığınız gözenekleriniz aslında sebum dengesini yerine getirmek için çalışır.

Görünüşünden memnun kalmadığınız büyük gözenekler, cildin temizlenmemesi, yağ dengesinin bozulması, stres ve yanlış beslenme ile oluşur. Normal bir gözenek ise oldukça küçük olup, gözle görülmemektedir. Gözeneklerin küçülmesi de büyümesi de sizin cildinize nasıl baktığınız ile alakalıdır. Gözenekleri küçültmek için ne yapmalı sorusunun en iyi cevabı ise doğru ürünlerle, aksatılmadan yapılan cilt bakımı olur.

5 İpucu ile Büyüyen Gözenekler Nasıl Küçültülür?


5 basit adımı günlük, haftalık ve aylık cilt bakım rutininizde kullanarak, gözeneklerinizin küçülmesine destek olabilirsiniz.

  • 1.Cildinizi Ölü Deriden Arındırın: Düzenli peeling yapmak, cildin ölü deriden arınmasını destekler. Peeling seçiminizi cilt tipinize uygun olarak yapmanız ve güneşe çıkmadan önce uygulamamanız önerilir.
  • 2.Gün Sonunda Mutlaka Makyajınızı Temizleyin: Gözenekler tıkandığı zaman büyür ve tıkanmasına en çok neden olan faktörlerden biri makyaj ürünleridir. Günün sonunda cildi makyaj kalıntılarından tamamen arındırarak bu sorunun önüne büyük ölçüde geçebilirsiniz.
  • 3.Sebum Dengesini Sağlayan Ürünler Tercih Edin: Doğru cilt bakım rutini, cildin sebum dengesini sağlaması için yapılabilecek en güzel hareketlerden biridir. Günlük cilt bakım rutininizi aksatmadan gözenek küçültmeyi destekleyici ürünlerden yararlanabilirsiniz.
  • 4.Cilt Maskeleri İle Tanışın: Gözeneklerin büyümesi ve içinde kalıntıların olması, siyah nokta ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Skin Republic Anti-Spot Pore Refining Mask Sheet gibi maske seçeneklerini bakım rutininize dahil ederek, gözeneklerinizin küçülmesini destekleyebilirsiniz.
  • 5.Güneşin Zararlı Etkilerine Karşı Önlem Alın: Cildi güneş ışınlarına direkt maruz bırakmak, cildin kalınlaşması ve soluklaşması gibi istenmeyen durumlara neden olabilir. Bir diğer yandan güneş ışınları cildin yağ dengesinin de bozulmasına yol açabilir. Düzenli güneş koruyucu kullanımı ile gözeneklerinizin gözle görülmesinin önüne geçebilirsiniz.
Gözenekleri küçültmek için ne yapmalı dediğinizde, cilt bakımınızda benimseyeceğiniz küçük değişikliklerin büyük faydalarından yararlanabileceğinizi söyleyebiliriz.

Gözenek Küçülten Cilt Bakım Ürünleri Nelerdir?

Belirgin gözenekler genellikle yağlı ve karma ciltlerde görülür. Sebum dengesi bozulan ve ihtiyacından fazla yağı üreten ciltte, gözenekler tıkandıkça şişer. Cilt bakımı sırasında gözenekleri arındırıcı ve sıkılaştırıcı ürünler bu sorununuzun çözümüne çalışır.

Nuxe Aquabella Beauty-Revealing Essence-Lotion 200ml gibi ürünler, gözeneklerinizi küçültmeyi ve yüzünüzü sıkılaştırmayı hedefler.

Babe Stop AKN Astringent Tonic Lotion 250ml ve Caudalie Resveratrol-Lift Firming Cashmere Cream 50ml ürünlerini de tercih edebilirsiniz.

Makyaj pamuğu ile uygularken, cildinizi rahatlattığını hissedeceğiniz aynı zamanda gözeneklerinizin de küçülmesine destek olacak ürünlerden ürünlerimizden olan Nuxe Aquabella Beauty-Revealing Essence-Lotion ürünü için görsele tıklayabilirsiniz.

Gözenek küçülten cilt bakım ürünleri ile düzenli kullanımda gözeneklerinizi sıkılaştırmaya yardımcı olabilirsiniz.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023