Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim

Cilt Bakım Sıralaması Nasıl Olmalı?

Cilt Bakım Sıralaması Nasıl Olmalı?

Cilt tipinize uygun bakım ürünleri seçiyor fakat herkes memnun kalsa da siz istediğiniz sonucu alamıyor musunuz? Eksiksiz bir cilt bakımı için gereken tüm ürünleri uyguluyor fakat yine de cildinizdeki sorunlardan kurtulamıyor musunuz?

Bu sorunu yaşamanızın nedeni, ürün seçiminin yanı sıra ürün uygulama sırası olabilir. Cilt ihtiyaçlarınızı karşılayan güneş kremini doğru seçmiş olsanız da, eğer bu kremi yanlış sırada kullanıyorsanız, ya da serumunuzu temiz cilde uygulamıyorsanız, cilt bakım ürünleriniz beklentinizi karşılamayacaktır.

Cildinize ne kullandığınız kadar, hangi sırada kullandığınız da son derece önemlidir. Bu yazımızda cilt bakım sıralaması nasıl olmalı sorusunun yanıtlarını bulabilir, bakım rutininizde sıralamanızı değiştirerek, ürünlerin destekleyici etkilerini arttırabilirsiniz!

Cilt Bakımı Uygulama Sırasının Önemi Nedir?

Cilt bakımınız için ihtiyacınız olan ürünleri temin ettikten sonra, bu ürünlerin gelişi güzel bir sırada uygulanması, ürünlerden gereken yardımcı etkiyi görmenizin önüne geçmenin yanı sıra çeşitli cilt sorunlarına da neden olabilir.

Yağ bazlı ürünlerin, su ve nem bazlı ürünlerden önce kullanılması, bu ürünlerin cilt tarafından emilimini zorlaştıracaktır. Ya da güneş koruyucunuzun üstüne, bakım yağı, serum gibi ürünler kullanmanız durumunda, koruyucunuzun üstüne gelen ürün etkinliğini azaltacak ve ürünün seyrelmesine neden olacaktır.

Karışık geldi değil mi? Cilt bakım sıralaması nasıl olmalı sorusunu tek bir cümle ile özetleyecek olursak, kullanacağınız ürünlerin yapısı sıralamayı doğru yapmanıza yardımcı olacak. Bakım rutininize su bazlı ürünlerle başlayıp, yağ bazlı ürünleri daha sonra kullanmanız doğru sıralamadır.

Cilt temizliğinizin ardından, tonik, mineral su, serum gibi ince yapılı ürün seçeneklerini uygulayabilir, krem ve cilt bakım yağı seçeneklerini rutininizin ikinci adımına saklayabilirsiniz. Peki ya güneş koruyucunun kullanım zamanı nedir diyecek olursanız, bakımınızın son aşaması en ideal zamanlamadır.

Cilt Bakım Ürünlerinin En Doğru Uygulama Sırası

1.Adım “ Cilt Temizliği”

Cilt temizliği hem sabah hem de akşam uygun olan temizleme ürünü ile yapılmalıdır. Akşam eve geldiğinizde makyajınızı temizlemeniz size yeterli gelse de, sabah uyandığınızda yüzünüzü sadece su ile yıkamanızın, kullanacağınız bakım ürünlerinin etkisini azalttığını biliyor musunuz? Bakım ürünlerinizin etkisini gösterebilmesi için cilt gözeneklerinin temiz ve açılmış olması gerekmektedir. Karma ve yağlı cilde sahipseniz, sabah ve akşam La Roche Posay Effaclar Gel ile cildinizi toz, kir ve makyajdan nazikçe arındırabilirsiniz.

2.Adım “Tonik”

Cilt tonikleri, temizlik sonrasında uygulayacağınız bakım ürünleri ile arada köprü görevi görür. Uygulamalarınızın cilde daha iyi nüfuz etmesini destekler. Alkol bazlı toniklerin yerine cilt tipinize uygun, yatıştırıcı içeriklerden yararlanabilirsiniz. Hyalüronik Asit içerikli toniklerle cildin ihtiyacı olan nem dengesini sağlamasını destekleyebilir, AHA ve BHA içeren toniklerin soyucu etkisi ile hücre yenileme, ölü deriyi atma ve gözenekleri açmaya yardımcı gücünden yararlanabilirsiniz. Caudalie Vinoclean Moisturizing Toner gibi tüm cilt tipleri için uygun içerikleri de tercih edebilirsiniz.

3.Adım “ Göz Kremi”

Göz çevresinin ince ve hassas derisi, yüzünüzün diğer bölgelerine göre çevresel şartlara karşı daha savunmasızdır. Yüze uygulanan kremlerin yapısı ve içeriği, göz çevresine yoğun ve ağır gelir. Bir diğer yandan yaşlanma belirtileri de ilk olarak göz çevresinde görülmeye başlar. Bu nedenle göz çevrenize uygun bir krem seçerek, sabah ve akşam, nazik bir şekilde uygulama yapmanız önerilir. La Roche Posay Redermic R Yeux, Anti-Aging formülünün yanı sıra hassas göz çevresi ve gözler için uygun bir seçenek olarak piyasaya sürülmüştür. Mineral bakım tercih edenler içinse Vichy Mineral 89 Eyes önerilmektedir.

4. Adım “Serum”

Serumlar konsantre ürünler olup, hafif molekülleri ile cildin derin katmanlarına ulaşabilme özelliğine sahiptir. Antioksidan içeriğe sahip serumları gündüz, hyalüronik asit içeren serumları gece bakım rutininize dahil edebilirsiniz.

5. Adım “Nemlendirici Krem”

Cilt bakımının temellerinden biri olan nemlendirme işlemi de hem sabah hem de akşam uygulanması önerilen rutinler arasındadır. Cilt bariyerini nemli tutmanızı destekleyici kremler arasından cilt tipinize uygun olanı seçebilir aynı markanın gece ve gündüz kremlerini rutininize dahil edebilirsiniz. Uzun cilt bakımı rutinleri size göre değilse, temizlemenin ardından tonik ve nemlendirici ile kısa sürede günlük cilt bakımınızı tamamlayabilirsiniz. Gündüz bakımınızda ise nemlendirici krem sonrasında güneş koruyucunuzu uygulamayı ihmal etmemeli ya da güneşten koruma faktörlü nemlendirici seçeneklerini tercih etmelisiniz. Ayrıca cilt bakım rutininize maske ve peeling seçeneklerini, besleyici yüz yağlarını dahil ederek, çeşitlendirebilirsiniz.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023