Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?

Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?

Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?

Bakımlı ve canlı görünen bir cildin sırrı, doğru cilt bakımı ve doğru nemlendirmeden geçer. Güzellik rutininiz içinde olmazsa olmaz ürünlerin başında ise nemlendiriciler gelir. Daha parlak, canlı ve genç görünen bir cilde sahip olmak için ya da eğer böyle bir cilde sahipseniz devamlılığını sağlamak için cildinizi her gün düzenli olarak nemlendirmeniz önerilir.

Peki, cildin ihtiyacı olan nemi sağlamak için yalnızca nemlendiriciler yeterli midir? Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? Kullanılabilecek ürün seçenekleri nelerdir? Tüm detayları ile nemlendirme işlemini sizler için inceledik.

Cildi Nasıl Nemlendirmelisiniz?

Cilt bakım ürünleri arasında cilt nemlendirici denince akla ilk olarak kuru cilt tipi gelse de, istisnasız her cilt tipinin neme ihtiyacı vardır. Özellikle yağlı ciltlerde, daha çok kurutucu etkiye sahip ürünlerin kullanılması gerektiğine dair bir inanış olsa da, yağ dengeleme ve cilde nem kazandırma birbirinden tamamen farklıdır. Öncelikle cilt tipiniz ne olursa olsun, nemlendirme etkisini destekleyici ürün kullanmanız önerilir.

Mevsim geçişleri, hormonal değişimler, ısı ve nem değişimleri gibi faktörler, cildin neme olan ihtiyacının artmasına neden olur. Nemsizlik yani aşırı su kaybı nedeni ile deride kızarma, tahriş, pul pul dökülme ve gerginlik gibi belirtiler görülür.

Bu sorunların önüne geçmek ve cildi nemlendirmek için ne yapmalı derseniz, nemlendirici krem, serum, maske gibi ürünler arasından mutlaka cilt tipinize uygun olanları seçmelisiniz. Çünkü nemlendirme etkisi olsa da cilt tipinize uygun olmayan ve doğru sıralama ile kullanılmayan cilt bakım ürünlerinden beklenen etkiyi görmeniz söz konusu değildir.

Cilt Tipine Göre Nemlendirici Seçimi

Cildinizin nem dengesini koruması ya da yeniden kazanması için aylık ve haftalık bakımlarınıza nemlendirme özelliğine sahip maskeler ekleyebilirsiniz. Ancak en yüksek etki, günlük cilt bakımınızda görüleceği için, günlük rutininizdeki ürünleri son derece dikkatli seçmeniz gerekmektedir. Günlük cilt bakımı esnasında çok çeşitli ürün kullanımını tercih etmiyor ya da pratik bakımlardan hoşlanıyorsanız, mutlaka kullanmanız gereken ürün temizleyicinizin akabinde nemlendirici kremdir.

Uzun ve daha ayrıntılı bakım rutinlerini tercih edenler ise nemlendiricinin yanı sıra, besleyici serum seçeneklerini de günlük bakımına ekleyebilir.

Yazımızın önceki kısımlarında belirttiğimiz gibi her cilt tipinde nemsizlik görülebilir. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz ve cildinizde kurumaya bağlı tahriş oluşuyorsa, Bioderma Sebium Hydra gibi, yağlı ciltlerde nem azalması sorununa yönelik formülleri deneyebilirsiniz.

Normal ciltlerin zaman zaman kurumaya meyilli olduğu dönemler içinse CeraVe Facial Moisturising Lotion gibi cilt tipinize uygun ürün seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Yoğun ve sürekli kuruluk ile savaşmak içinse, Bioderma Atoderm Intensive Baume gibi özellikle kuru ciltlere yönelik formülleri tercih etmelisiniz.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023