Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?

Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?

Hem yüzün hem de vücudun çeşitli noktalarında oluşan siyah noktalar, bu sorunu yaşayan herkes tarafından estetik olarak rahatsız edici bulunur. Sivilcelerle birlikte ya da tek başına görülen siyah noktalar, derinleşip, çoğalabilir ya da ağrılı sivilcelere dönüşebilir.

Yüzde siyah noktaların en çok görüldüğü yer ise burundur. Siyah noktaların temizlenmesi için birçok yöntem bulunmakla birlikte, temizlenirken açılan gözeneklerin sıkılaştırılmaması, tekrar siyah nokta oluşumuna sebep olabilir ve bu durum sıkıcı bir döngüye dönüşür.

Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? Burundaki siyah noktalar nasıl temizlenir? Sorularının yanıtlarını inceleyerek siz de cilt bakım rutininizle siyah noktalarınıza savaş açabilirsiniz!

Burundaki Siyah Noktalar Nasıl Temizlenir?

Görünümü ile herkesi rahatsız eden siyah nokta oluşumu en çok burunda ve burun çevresinde görülür. Karma ve yağlı ciltlerin en büyük sorunlarından biri olan siyah noktaların önüne düzenli bir cilt bakımı ile geçilebilir.

Siyah nokta sorunu yaşıyorsanız, günlük, haftalık ve aylık cilt bakım rutininizi oluştururken siyah nokta karşıtı cilt bakım ürünleri arasından seçiminizi yapmanız ve yağlı yiyecekleri azaltmanız önerilir.

Her cilt nemli kalabilmek ve mikrop oluşumunu engellemek için düzenli olarak yağ üretirken, bazı ciltlerde yağ oluşumu daha yüksek seviyededir. Fazla yağdan dolayı tıkanan gözenekler hem siyah noktalara hem de sivilcelere neden olur. Bir diğer yandan makyaj temizliğine önem vermeme ve düzenli cilt bakım alışkanlığının sağlanmaması da sebepler arasındadır.

Burundaki siyah noktalardan cildi arındırmak için başta temizleme ürününüz olmak üzere, ürünlerinizi siyah noktayı gidermeye yönelik seçeneklerden tercih edebilirsiniz. Sabah ve akşam cilt temizliğinizi Acnecinamide Daily Cleansing Gel gibi sivilce ve siyah noktaya eğilimli ciltlere özel formüllerle yapmanız, siyah noktaların giderilmesini destekler.

Bioderma Sebium Active Yoğun Arındırıcı Temizleme Jeli 200ml Yağlı ve akne eğilimli ciltler için cildi kurutmadan temizleyen ve yoğun arındırıcı aktif temizleme jelidir. İçeriğindeki Salisilik Asit ve Glikolik Asit sayesinde cildi kurutmadan derinlemesine temizlenmesine ve pürüzsüzleştirmesine yardımcı olur. İçeriğindeki Çinko Glukonat ve 4.5 pH'ı sayesinde ise cildin sebum dengesini düzenlemeye, cildi arındırmaya destek olur. Tek bir adımda yoğun arındırıcı temizlik sağlayarak tıkanan gözenekleri açmaya, siyah noktaları gidermeye ve sivilce karşıtı etki göstererek sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Cildin tolerans seviyesini yükseltmeyi hedefler. Jel dokusu köpüğe dönüşerek ciltte yumuşak bir his bırakır. Haftalık bakımınızda yer alacak Dermokil Siyah Nokta ve Pürüz Karşıtı Maske bu sorunu aşmanıza yardımcı olur.

Burundaki Gözenekleri Kapatan Ürünler


Siyah noktalardan cildi arındırmak için özellikle burun bantları, peeling ve maske seçenekleri tercih edilmektedir. Tek seferde olmasa da düzenli kullanımda bu ürünler, burunda siyah nokta kremleri siyah noktaların görünümünün azalmasına yardımcı olur. Siyah noktaların çıkarıldığı gözenekler, açık hale gelir ve yeniden bu noktaların oluşmaması için gözeneklerin kapatılması gerekir.

Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapatılır sorusunun yanıtını en basit haliyle verecek olursak, yıkama, peeling, maske vb. ürünlerle siyah noktalardan arındırılan ciltte doğru tonik ve nemlendirici kullanımıdır.

Tonik seçiminizi yaparken gözenek sıkılaştırıcı ya da siyah nokta karşıtı gibi açıklamaları dikkate alabilirsiniz. Örneğin, Nuxe Aquabella Beauty-Revealing Essence-Lotion ambalajı üzerinde gözenek sıkılaştırıcı özelliğine değinilmektedir.

Bioderma Sebium Lotion 200ml yağlı ve hassas ciltler için sıkılaştırıcı ve arındırıcı tonik olarak geçer ve cilt pürüzlerine karşı etkili arındırıcı toniktir. 3 ana etkisi ile 8 saate kadar cildin nemlendimesine, cilteki sebum ve ph'ın düzenlenmesine destek olur. Cildin arınmasına yardımcı olurken, cilt pürüzlerine karşı da mücadele eder. Patentli içeriği sayesinde ciltteki sebum kalitesinin düzenlenmesine destek olur ve gözeneklerin tıkanmasını önlemeyi amaçlar. Gözeneklerin sıkılaşmasını destekleyici nemlendiriciler ise siyah noktalarla savaşmaya çalışan ürün seçenekleri arasındadır. Uriage Hyseac K içeriğindeki termal su cildin yatıştırılmasına, gözeneklerin sıkılaşmasına ve cildin pürüzsüz bir görünüm almasına destek olur. Bioderma Sebium Pore Refiner 30ml, cilt dengesini düzenlemeye ve cildi temizlemeye yardımcı olan ürün, gözeneklerin kapanmasına ve daha az görünür hale gelmesine yardımcı olur. Sebum kalitesinin ve dengesinin korunmasına destek olur. Antioksidan ajanları sayesinde cildin parlaklığını yeniden kazanmasına yardmcı olur. Hafif ve likit yapısı kolaylıkla emilim sağlar ve kullanım keyfi verir. Mükemmel bir makyaj tabanıdır.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Devamını Oku
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Devamını Oku
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Devamını Oku
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Devamını Oku
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Devamını Oku
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Devamını Oku
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Devamını Oku
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023
Devamını Oku