Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Sepetim

Akşam Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Akşam Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Havadaki kir ve tozlar, güneşin zararlı ışınları cildi yıpratan faktörler arasında yer alıyor. Bir diğer yandan kendimizi iyi hissetmek ve daha canlı bir görünüm kazanmak için kullandığımız makyaj malzemeleri, gün boyu gözeneklerin tıkanmasına ve cildin nefes almasının engellenmesine neden oluyor.

Günlük, haftalık ve aylık cilt bakım rutinlerinin en önemlilerinden biri ise akşam uygulanan cilt bakım rutininiz! Peki, eksiksiz bir akşam cilt bakım rutini nasıl olmalı?

Bu sorunun yanıtının kuşkusuz ilk maddesi makyaj temizliğidir. Cildiniz için yapacağınız en büyük kötülük ise makyajla yatmak olacaktır.

Akşam Cilt Bakım Rutininde Mutlaka Olması Gereken Ürünler Hangileridir?

Tıpkı sabah bakımınızda olduğu gibi, akşam cilt bakımınız sırasında da çok fazla ürün çeşidine ihtiyacınız bulunmuyor! Uzun süren bakım işlemleri ve çeşitlendirilmiş ürünler, biliyoruz ki bir süre sonra bu rutini her akşam gerçekleştirmemenize neden olabiliyor!

Kısa sürede tamamlanan akşam cilt bakım rutini nasıl olmalı? Hangi ürünleri mutlaka kullanmalıyım diyorsanız, yazımızın devamındaki öneriler tam size göre!

4 Adımda Akşam Bakım Rutininizi Tamamlayın!

Cilt kendisini gece 11 ile sabah 6 saatleri arasında yeniler. Uyku öncesinde cildinize uygulayacağınız bakım ürünleri ise bu yenileme evresini destekleyici olacaktır. Siz uyurken yenilenen cildinizle, ertesi gün canlı bir görünüme kavuşmak içinse uzun süren işlemlere ihtiyacınız bulunmamaktadır.

Birinci Adım “Makyaj ve Cilt Temizliği”

Gün boyu cildinizde kalan makyaj ürünleri, cildin hava ile temasını engelleyerek, hücre yenilenmesini ve cildin nem dengesini sağlamasını zorlaştırabiliyor. Cildin nefes almasına katkıda bulunmak için eve döner dönmez makyajınızı temizlemenizi öneriyoruz. Hem siz hem de cildiniz için yorucu geçen bir günün ardından cilt tipinize uygun makyaj temizleyici seçenekleri ile cildinizi nazikçe temizlemelisiniz. Karma ve yağlı cilde sahipseniz, La Roche Posay Effaclar Gel tercih edebileceğiniz ürünler arasındadır. Durulama gerektirmeyen temizleme ürünlerinde ise Bioderma Sebium H2O, tercih edebileceğiniz seçeneklerden biridir. Hassas bir cilt tipine sahip iseniz Bioderma Sensibio H2O durulama gerektirmeyen ve en çok tercih edilen misel su olarak tercih edilmektedir.

İkinci Adım “Tonik”

Yüzünüzü nazikçe temizleyen ürün seçeneklerini değerlendirdikten sonra, cilt bakım ürünlerinizin geri kalanının daha iyi nüfuz etmesi için tonik kullanmanız önerilmektedir. Yağlı ve akneli bir cilde sahipseniz seçiminizi Ducray Keracnyl Lotion’dan yana yapabilirsiniz. Vichy Lotion Tonique PNM ise hem normal hem de karma ciltler için üretilmiş seçenekler arasındadır. Yağlı ve Hassas Ciltler İçin Sıkılaştırıcı ve Arındırıcı Tonik arayışınız var ise de Bioderma Sebium Lotion 200ml tercih edebilirsiniz.

Üçüncü Adım “ Cilt Sorunlarına Yönelik Özel Ürünler”

Cilt lekeleri, sivilce, kırışıklık ve kızarıklık başta olmak üzere pek çok farklı cilt sorununa yönelik ürünler farklı formüllerle üretilmektedir. Bakım rutininizin üçüncü aşamasında kendi cilt sorununuza yönelik bir ürün seçebilirsiniz. Cildin vitamin ihtiyacını karşılayan serum seçenekleri, cilt sorunu olmayanlar tarafından dahi tercih edilirken, leke karşıtı serum, gözenek sıkılaştırıcı serum gibi seçenekler bakım rutininizin içerisinde yer alabilir.

Dördüncü Adım "Nemlendirici”

Cilt tipiniz ne olursa olsun, cildinizin neme ihtiyacı vardır. Gece kremleri ya da sabah kullandığınız nemlendirici yalnızca gündüz kullanımına uygun değilse aynı ürünü uygulayarak rutininizi tamamlayabilirsiniz. Hassas ve hassaslaşabilen cildin savunma mekanizmasını güçlendirmeye, beslemeye ve nemlendirmeye yardımcı olan Bioderma Sensibio Defensive Günlük Bakım Kremi 40ml, Cildinize Işıltı Veren Nemlendirici Bakım olarak Bioderma Hydrabio Perfecteur SPF 30 40ml, Kurumuş ve Tahriş Olmuş Yağlı Ciltler İçin Bakım Kremi olarak Bioderma Sebium Hydra 40 ml tercih edebilirsiniz.

Benzer Blog Yazıları
CeraVe Nemlendirici: Markanın Hikayesi ve Ürünlerinin Öne Çıkan Özellikleri
CeraVe, cilt bakımında adından sıkça söz ettiren bir markadır. Peki, bu markanın hikayesi nedir ve nemlendirici ürünleri neden bu kadar popüler? İşte CeraVe hakkında bilmeniz gerekenler:
28.09.2023
Saç Kremi Nasıl Kullanılır?
Saç kremi nasıl kullanılır, çeşitleri nelerdir, hangi saç kremi seçilmeli...
25.04.2023
Bioderma Sensibio H20 Misel Su
Hassas ciltler için özel olarak formüle edilmiş Bioderma Sensibio H2O 'yu yakından tanımak ister misiniz?
25.04.2023
Burundaki Siyah Nokta Gözenekleri Nasıl Kapanır?
Burundaki siyah nokta gözenekleri nasıl kapanır? sorunuz için yazımızda yer alan bilgilere başvurabilir ve detaylı bilgi edinebilirsiniz.
25.04.2023
Cildi Nemlendirmek İçin Ne Yapmalı?
Cildi nemlendirmek için ne yapmalı? yazımızda sizler için cildinizi nemlendirirken yardımcı olacak tüyoları derledik!
27.04.2023
Bacaklarda Çatlak Bakımı Nasıl Olmalı?
Bacaklarda çatlak bakımı nasıl olmalı? Bacaklarınızdaki çatlak görünümünün azaltılmasına yardımcı tüyolar için yazımıza tıkla!
25.04.2023
Cilt İçin En İyi Kolajen Nasıl Seçilir?
Cilt için en iyi kolajen nasıl seçilir? Cildiniz için kolajen seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri yazımızda sizin için derledik. > Recete!
25.04.2023
Cilt Lekeleri İçin Ne Yapabiliriz?
Cilt lekeleri için ne yapabiliriz? Cilt lekelerini ile savaşmaya yardımcı tüyolara yazımızdan ulaşabilirsiniz.
21.02.2023